Sådan tjekker du dit batteri tilstand på din iPhone

Du har måske bemærket, at din iPhone ikke holder på strømmen lige så godt, som da du brugte den fra ny. Jo ældre dit batteri er, jo dårligere bliver det. 

 

Alle genopladelige batterier mister sit kapacitet i takt med at de bliver brug. Oplader du din iPhone flere gange om dagen, betyder det altså at dit batteri mister kapacitet. Jo flere af- og opladningerbatteriet har haft, desto lavere bliver energiindholdet af batteriet. Apple mener at deres batterier er designet til at holde 80% af den maksimale kapacitet efter 500 fulde opladninger. Derefter vil batteriet ikke holde på strømmen i samme omfang, da batterikapaciteten bliver forringet.  

 

Sådan kan du se dit batteri tilstand:

 

Gå ind på Indstillinger Batteri > Batteri tilstand 

 

Her kan du se maksimumkapacitetet i batteriet. Den viser hvor mange procenter kapacitet batteriet har tilbage, sammenlignet med da batteriet var nyt. Lavere kapacitet procent betyder, at batteriet kan medføre forringet brugstid mellem hver opladning.

 

 

Forlæng dit batteri levetid i din iPhone:

 

Du kan forlænge dit batterilevetid ved at oplade din iPhone på den korrekte måde. Mange lader nemlig deres telefon natten over og det kan lede til overopvarmning i batteriet. Batteriet i iPhones er af Lithium-Ion (Li-ion), så det anbefales ikke at lade det helt op fra 0 – 100% i en opladning. Undgå også at din telefon løber helt tør for strøm. Batteriet har det nemlig bedst mellem 40-80%, da der er mindst belastning på cellerne, og på den måde slider du heller ikke på batterikapaciteten.

 

De fleste nyere smartphones er indbygget således, at den stopper opladningen, når den har opnået 100%. Men det anbefales dog stadig, at man frakobler opladningen, hvis opladningen varer over længere tid. Derudover anbefales det også, at man kun bruger Apples originale eller Apple-godkendte oplader til iPhones.  

 

Tips og guide: 
  • Undgå opladninger fra 0-100% i en opladning.
  • Hold batteriniveauet mellem 40-80%.
  • Brug kun Apples originale eller Apple-godkendte oplader. 
  • Oplad ikke din iPhone over længere tid.

 

Skal batteriet på din iPhone udskiftes?

Kan du allerede fornemme at batteriet på din iPhone har brug for en udskiftning, så kan du med fordel indleverer den hos os. Du kan finde din model og pris her.

 

Mangler du ekstra batteri levetid?

Har du i forvejen en relativ ny telefon, så mangler du måske en powerbank som fungere som et ekstra batteri, se vores udvalg her.

 

Er du tvivl om noget eller mangler vejledning, så kan du ringe på 60 52 88 26 eller følg os på facebook

 


Skrevet af

Alex