macOS Big Sur er nu tilgængelig til download

Ny opdatering til Mac computer – macOS Big Sur

Tilbage i juni måned introducerede Apple – fra Cupertino Californien, et smugkik på den nye version af styresystem til stationær computere – macOS Big Sur.

Den kan endelig hentes nu til disse mac modeller:

 • MacBook (2015 eller nyere)
 • MacBook Air (2013 eller nyere)
 • MacBook Pro (Late 2013 eller nyere)
 • Mac mini (2014 eller nyere)
 • iMac (2014 eller nyere)
 • iMac Pro (2017 eller nyere)
 • Mac Pro (2013 eller nyere)

  Denne version indeholder et smukt nyt design og skulle være verdens mest avancerede styresystem. macOS Big Sur indeholder imponerende forbedringer af Beskeder, Kort og anonymitet. Safari har dermed også fået den største opdatering siden den oprindelig lancering i 2013.

  Nyt og smukt designopgradering siden Mac OS X

  macOS Big Sur leverer den største designopgradering siden Mac OS X med et rummeligt design, som er nemmere at navigere rundt. Brugerne for samtidigt flere kontrolfunktioner lige ved fingerspidserne. Designet på styresystem er nøje tænkt og re-designet lige fra vindueshjørnernes runding til farvepaletten. Hele oplevelsen med den nye opgradering gøles mere fokuseret, frisk og genkendelig, så alt det visuelle bliver nemmere at overskue.

  apple macOS Big Sur

  macOS Big Sur leverer et rummeligt nyt design, som gør det nemmere at navigere, og samtidig får brugerne flere kontrolfunktioner lige ved fingerspidserne.

   

  Hurtigere og mere personlig Safari-oplevelse

  Safari har fået den største opdatering siden den oprindelig lancering i 2013. Safari er nu blevet hurtigere med branchens bedste hastighed og batteritid – testet for ydeevnen sammenlignet med Chrome og Firefox – og er i gennemsnit 50% hurtigere.

  Safari har med omtanke også fået nyt design for at gør det nemmere at navigere rundt. Fanerne er nemmere at identificere med preview af siden ved at holde cursoren over fanen. Det er også muligt at personliggøre Safari med nye funktioner, hvor brugeren kan tilpasse startsiden med et baggrundsbillede og sektioner som deres læseliste og iCloud-faner.

  Browsingaktivitet på nettet er nu mere sikkert og beskyttet af en ny Privacy Report, som er indbygget i Safari som en del af Anonymitet. Brugerne kan vælge, hvornår og hvilke websites en Safari-udvidelse må interagere med, og værktøjer til f.eks. overvågning af adgangskoder i forbindelse med brud på datasikkerheden afslører aldrig dine adgangskodeoplysninger – ikke engang over for Apple.

  macOS Big Sur safari

  Det nye design i Safari viser flere faner på skærmen, favoritikoner vises som standard, og ved at holde cursoren over fanen vises et preview af en webside.

   

  Udtryksfulde beskeder og bedre planlægning med Kort

  Beskeder har fået nye værktøjer som gør det lettere og hurtigere for brugeren at fastlåse favorit samtaler i toppen af listen over beskeder. Brugeren kan give deres beskeder personlige præg med effekter, Memoji og Memoji-klistermærker der passer til deres humør og personlighed. De nye funktioner giver nu også brugeren mulighed for at interagere direkte til en enkelt person i en gruppesamtale.

  Med Kort kan brugeren nemmere planlægge ruter med helt nye planlægningsværktøjer, som kan sendes fra Mac direkte over til iPhone. De nye funktioner gør det muligt at tilpasse guides til restauranter, parker og feriesteder. Brugeren kan få 360-graders udsyn over en destination med Se dig omkring og detaljerede indendørs kort over lufthavne og indkøbscentre.

  macOS Big Sur beskeder

  Med mac OS er det muligt at fastgøre samtaler i Beskeder, så brugerne nemt kan holde kontakten med familie, venner og kollegaer.

   


Skrevet af

Alex