Nyt fra Apple: iOS 15 lancereres til september

Apple afholdte Keynote d. 7. juni 2021 – hvor en masse nye softwareopdateringer blev præsenteret til både iPhone, iPad, iMac og Apple Watch.

iOS 15

Herunder kan du se hvad der nyt i iOS 15 opdateringen:

Lanceringen af iOS 15 forventes til September – samtidigt når Apple præsentere de nye iPhones.

Facetime

Spatial Audio: Denne funktion skulle gøre samtalerne mere virkelighedstro, når du snakker med dine venner.
Portrætfunktion: Når denne funktion er slået til, vil den automatisk sløre baggrunden
Facetime links: Du kan dele et Facetime link til dine venner eller familie i et gruppeopkald – og også til dem der er Android- og Windows brugere.
Shareplay: Hør musik, se film eller serie med den du Facetimer med. Her er det også muligt at dele skærm for at se de samme apps. Med en Shareplay-session kan brugerne trykke på play, pause eller spole frem. SharePlay sørger for, at afspilningen foregår synkront hos alle parter. Disney+, ESPN+, HBO Max, Hulu, MasterClass, Paramount+, Pluto TV, TikTok, Twitch og mange andre integrerer SharePlay i deres apps.

 

Focus

Med Focus har du mulighed for at tilpasse din iPhone til for eksempel ”Work mode”, hvor kun arbejdsrelaterede apps giver notifikationer – eller privatliv, som skubber alt arbejdsrelaterede apps i baggrunden. På den måde kan du nemlig holde ”fokus” på det mest relevante på din dagligdag.

 

Livetekst

Endnu en smart funktion i iOS 15 er Livetekst, der gør det muligt at kopierer tekst fra billeder. Teksten kan derefter søges eller ringes til, hvis der er et telefonnummer på billedet.

 

AirPods

Med AirPods Pro og AirPods Max kan du fremhæve lyden af stemmerne og kontrollere lyden af baggrundsstøj. Hvis du har efterladt dine Airpods et sted du har glemt, vil du modtage en besked via. Find-appen også.

 

Kort

Kort-appen har også fået nye måder at navigere og udforske på – med 3D renderet landskaber, veje, gå- og cykelstier. Derudover kan der via. kameraet skannes bygninger for en mere præcis vejvisning på gåben.

 


Skrevet af

Alex