Spring loaded – Apple Event 2021

Apple holdte tirsdag aften, den 20. april, forårseventen Spring loaded. Her blev der præsenteret nye og opgraderede produkter, som falder lige i forårssæsonen.

Forneden kan du se en liste over de produkter der blev præsenteret:

  • iMacs – i 7 friske farver
  • Apple TV 4K
  • iPad Pro
  • iPhone 12 & iPhone 12 mini – i en ny farve: Lilla
  • AirTags – som finder dine ting

 

iMac med nyt design og M1-chip

Den nye iMac er med en skærmstørrelse på 24″ og med et design der er markant tyndere med skravere linjer og kanter end de forrige udgaver af iMacs. Desuden er den nye iMac’s kommet med et design i 6 nye friske farver – Grøn, gul, orange, rød, lille og blå. Den kendte sølv-farve er selvfølgelig også med i sortimentet.

Udover designet er ydeevnen i iMacen også opgraderet med en M1-Chip. Intel-processorer fandtes i de tidligere udgaver, så med M1-chippen får du en iMac med hurtigere og effektiv ydeevne, som holder strømforbruget lavt.

iMac kan forudbestilles fra den 30/4 og fås fra sidste halvdel af maj.

Endelig en fornyet Apple TV 4K

Efter 4 år har Apple endelig fornyet Apple TV 4K. Designmæssigt ligner den sig selv, men fjernbetjeningen har fået et nyt look. Touchpladen er blevet erstattet med en 5-vejs touch-kompatibelt klikfelt til en mere præcis betjening, samt en tænd/sluk-knap.

Selvom Apple TV 4K ligner sig selv, har den indvendigt fået en helt ny opgradering. Den er hurtigere og med bedre ydelse, samt understøtter den Dolby Atmos og Dolby Vision i 4K.

Apple TV 4K 2021 kan forudbestilles fra den 30/4 og fås fra sidste halvdel af maj.

iPad Pro med superkræfter fra Apple M1-chip

Det nemlig rigtigt – Apple’s første iPad med M1-chip. Hvilket betyder at du får en iPad med meget mere power end de forrige iPads, takket være M1-chippen. iPad Pro bibeholder stadig et let og slankt design og et batteri til hele dagen – Lige så kraftfuld, som den er bærbar.

M1-chippen leverer op til 50 procent hurtigere ydeevne og har en enestående 8-core GPU, som giver iPad Pro op til 40 procent hurtigere grafisk ydeevne. Det betyder at du kan bygge avancerede AR-modeller og spille spil med grafik i konsolkvalitet.

Den nye iPad fås i to skærmstørrelser 12.9″ og 11″ og kommer med to forskellige skærme. iPad Pro 11″ får du en skærm med Liquid Retina-skærm, hvor i iPad Pro 12.9″ får du Liquid Retina XDR-skærm, som gør det muligt at se og redigere HDR-billeder og -videoer eller hygge dig med de bedste film og serier. iPad Pro 12.9″ er også den første iPad med implementeret mini LED’er som giver en lysstyrke på impo­nerende 1000 nits på hele skær­men og en maksimal lysstyrke på 1600 nits. Samt avan­cerede skærmtekno­logier som bredere farveområde (P3), True Tone og ProMotion.

Derudover kommer iPad med wifi + 5G og et helt nyt ultravidvinkelkamera i fokus-funktion, der gør at kameraet har fokus på dig og andre i billedet, samtidigt med at du bevæger dig.

iPad Pro 11″ og 12.9″ kan forudbestilles fra den 30. april og fås fra sidste halvdel af maj.

iPhone 12 & iPhone 12 mini – i Lilla

Sidste år udkom iPhone 12-modellerne i 5 forskellige farver. Apple har valgt at tilføje en ny farve til sortimentet – nemlig Lilla. Udover farven er der ikke sket mere nyt til iPhone 12, den passer blot ind i forårsæsonen med den nye farve.

iPhone 12 og iPhone 12 mini i lilla kan forudbestilles fra den 23. april og fås fra 1. maj.

AirTag finder dine ting som du ikke kan finde

Med AirTag kan du glemme alt om ikke at huske. Apple har udviklet en chip-lignende nøglering, som du kan sætte på de ting du typisk ikke kan finde. Med AirTag kan du gennem Find-appen på din iPhone hurtig finde frem til eks. nøgler eller pung.

AirTag udsender et sikkert Bluetooh-signal, som kan registreres af enheder i nærheden via Find-netværket. Disse enheder sender din AirTags placering til iCloud – hvorefter du kan åbne Find-appen og se placeringen på et kort. Hele processen er anonym og krypteret for at beskytte dit privatliv. Og den er effektiv, så du behøver ikke at bekymre dig om batteritid eller dataforbrug.

AirTag kan forudbestilles fra den 23. april og fås fra 1. maj.


Skrevet af

Alex